BACALLÀ AMB TOMÀQUET I PATATES PANADERA
#Pescados y mariscos 30 marzo 2021
Farà uns quants dies vaig fer, una classe de cuina on cuinàvem diferents receptes de #peix . Ideals per poder menjar aquesta Setmana Santa i seguir amb les tradicions de la #quaresma
La primera recepta de cuina que us explicaré és BACALLÀ AMB TOMÀQUET I PATATES PANADERA
INGREDIENTS: (per 6 persones)
- 100 g de ceba
- 2 grans d'all
- 150 g d'oli d'oliva verge extra
- 800 g de tomàquet triturat (natural o en conserva)
- 1 culleradeta de sucre
- sal
- 1 pessic de pebre
- 6 lloms de bacallà dessalat
- 100 g d'aigua
- 600 g de patates (tallades com per truita)
- 100 g de pebrots verds tallats a tires
- 6 cullerades de lactonesa
PREPARACIÓ:
1. Poseu en el got la ceba i l'all i trossegi 4 seg / vel 4. Amb l'espàtula, baixi les verdures cap al fons del vas.
2. Afegiu 50 g d'oli i sofregeix 5 minuts / Varoma / vel. 1.
3. Afegiu el tomàquet, el sucre, una culleradeta de sal i el pebre, programi 25 min / Varoma / vel. 1 i, en lloc de el cubilet, poseu el cistellet sobre la tapa per afavorir l'evaporació evitant esquitxades.
4. Untar el recipient Varoma amb oli i poseu dins el bacallà amb la pell cap amunt. Assegureu-vos que algun dels forats queden descoberts perquè pugui passar el vapor.
5. Traieu el cistell, situï el Varoma en la seva posició i programem 6 min / Varoma 1. Traieu el Varoma i aboqui la salsa en una safata de forn. Reserva.
6. Amb el vas net i sec, poseu la papallona a les fulles, aboqui en el vas 100 g d'oli i l'aigua. Programeu 4 min / Varoma, gir invers, velocitat cullera.
7. Preescalfeu el grill de forn a 220graus.
8. Incorpori les patates, els pebrots i una mica de sal. Programeu 13 min / Varoma, gir invers, velocitat cullera.
9. Traieu la papallona. Bolqui les patates al cistell col·locat sobre un bol perquè s'escorri.
10. Poseu les patates i els pebrots sobre la salsa de tomàquet, poseu a sobre els lloms de bacallà i aboqui sobre cada llom una cullerada de lactonesa.
11. Gratínelo uns minuts, fins que la lactonesa adquireixi un color daurat.
⚠️ Consell: Podeu muntar el plat en cassoletes individuals i gratinar.
Recorda: per més informació, receptes i imatges em pots seguir a la compte d'Instagram: maria_rosa_picamal