PANELLETS DE CREMA CATALANA I GANACHE

#Postres y dulces 02 noviembre 2020

Avui us porta una recepta innovadora per provar aquests dies de panellets: PANELLETS DE CREMA CATALANA I GANACHE


INGREDIENTS:


· 250 g de sucre


· La pell d'una llimona (només la part groga)


· 300 g d'ametlles crues sense pell


· 50 g de patata cuita freda o moniato


· 1 clara d' ou


PREPARACIÓ:


1. Posar dins del got: el sucre i la pell de la llimona i programar 30 segons a velocitat 10.


2. Posar en el got les ametlles i rallar 12 segons a velocitat 6.


3. Retirar la massa del got i reservar dins una bossa de plàstic i deixar reposar a la nevera unes hores.


4. Fer boletes de 18-20g i amb el dit foradem al mig. Després pintar amb ou i fornejar 4 minuts a 220º. Farcir de crema catalana o de ganache.


INGREDIENTS PER LA CREMA CATALANA:


· 500 de llet sencera


· 5 rovells


· 125 g de sucre


· 25 g de maizena


· 1 culleradeta de vainilla liquida


· 1 pessic de sal


· 1 pell de llimon
a


· 1 branca de canyella


PREPARACIÓ DE LA CREMA CATALANA:


1. Poseu la papallona a les ganivetes. Abocar en el got la llet, els rovells, el sucre, la maizena, el sucre vainillat i la sal. Barregeu 15 seg./ vel. 3,5.


2. Afegiu la pell de llimona i la canyella. Programeu 8 min/ 90º C, vel. 2.


3. Comproveu si té escuma. Si és així, programar 2 minuts/ 90ª C/ vel.2. Si no té escuma, remoure sense programar temperatura, 2 min. a vel. 2.


4. Traieu la papallona, la pell de llimona i el pal de canyella i barregeu 10 seg. vel. 7. Aboqueu en una manega pastissera i deixar refredar.


5. Farcir els panellets, empolvorar amb sucre i cremar amb un bufador o un cremador especial.


INGREDIENTS GANACHE:


· 150 g de nata (35% de grassa)


· 150 g. de xocolata fondant per postres (50% de cacao) en trossos


· 25 g. de sucre


· 45 g. de mantega a trossos


PREPARACIÓ GANACHE:


1. Poseu en el vas la nata i escalfeu 2 min. 90º C/ vel. 2


2. Afegiu la xocolata i barregi 2 min./vel. 2


3. Afegir el sucre i la mantega i barregi 30 seg./vel. 2. Abocar la ganache en la mànega pastissera i deixar refredar


4. Omplir el panellets de la ganache.