PANALLETS DE LICOR I CIRERES CONFITADES
#Postres y dulces 31 octubre 2020
HA ARRIBAT EL MOMENT DELS PANELLETS!
Us comparteixo la recepta de panellets que vam fer junts aquesta setmana. Vam preparar-ne de pinyons, ametlles, cirera, coco, llimona, crema catalana, mojito i per últim de xocolata i de cacao. I tu quin sabor esculls?
Avui us porto un sabor espectacular, però estigueu atents aquesta setmana que us els compartiré tots:
INGREDIENTS:
- 250 g de sucre
- la pell d'una llimona (només la part groga)
- 300 g d'ametlles crues sense pell
- 50 g de patata cuita freda
- 1 clara d'ou
Decoració i varietats:
- 2-3 cullerades de licor de taronja
- ratlladura de pell de taronja (només la part taronja)
- 10-12 cireres confitades
- 50 g de codonyat
- 20 g de coco ratllat
- 3 cullerades de cafè soluble
- 100 g de pinyons
- 10 g d'avellanes sense pell
- 100 g de granet d'ametlla
- 2 rovells d'ou batuts
PREPARACIÓ:
1. Posar al vas el sucre i programar 20 segons a velocitat progressiva 5-10.
2. Afegir la pell de llimona i programar 20 segons a velocitat progressiva 5-10.
3. Posar també les ametlles i programar 10 segons a velocitat 6.
4. Afegir la patata i la clara i barrejar. Programar 6 segons a velocitat 6. Retirar la massa del vas i reservar dins d'una bossa de plàstic. Deixar reposar a la nevera durant 12 hores.
5. Preescalfar el forn a 180 º .
6. Dividir la massa en porcions de 120 g per preparar les diferents variants:
Panellets de licor i cireres confitades :
Posar 120 g de massa al vas i afegir el licor i la ratlladura de taronja. Programar 5 segons a velocitat 8. Formar boletes i aixafar amb suavitat. Decorar amb una cirera confitada al mig. Per acabar, pintar els panellets amb rovell batut.