PANALLETS DE CODONYAT I COCO

#Postres y dulces 01 noviembre 2020

Avui us porto 2 sabors més, codonyat i coco


INGREDIENTS:


- 250 g de sucre


- la pell d'una llimona (només la part groga)


- 300 g d'ametlles crues sense pell


- 50 g de patata cuita freda


- 1 clara d' ou


Decoració i varietats que podem posar:


- 2-3 cullerades de licor de taronja


- ratlladura de pell de taronja (només la part taronja)


- 10-12 cireres confitades


- 50 g de codonyat


- 20 g de coco ratllat


- 3 cullerades de cafè soluble


- 100 g de pinyons


- 10 g d'avellanes sense pell


- 100 g de granet d'ametlla


- 2 rovells d'ou batuts


PREPARACIÓ:


1. Posar al vas el sucre i programar 20 segons a velocitat progressiva 5-10.


2. Afegir la pell de llimona i programar 20 segons a velocitat progressiva 5-10.


3. Posar també les ametlles i programar 10 segons a velocitat 6.


4. Afegir la patata i la clara i barrejar. Programar 6 segons a velocitat 6. Retirar la massa del vas i reservar dins d'una bossa de plàstic. Deixar reposar a la nevera durant 12 hores.


5. Preescalfar el forn a 180 º .


6. Dividir la massa en porcions de 120 g per preparar les diferents variants:




Panellets de codonyat :

Estirar una porció de massa de 120 g formar un rulo allargat de 1 cm de diàmetre aproximadament. Fer un tall al llarg. Tallar una tira de codonyat del gruix adaptat al rulo i del llarg necessari i introduïr dins del tall. A continuació tancar i se li dona forma al corró. Tallar porcions de 2 cm aproximadament i
pintar amb rovell batut. 



Panellets de coco:

Posar 120 g de massa al vas i afegir 10 g de coco. Programar 5 segons a velocitat 8. Formar boles i amb els dits estirem un extrem per donar-los forma de piràmide, típica dels panellets de coco. Pintar amb rovell i arrebossar amb el coco restant.