PANALLETS DE CAFÉ, PINYONS I FRUITS SECS

#Postres y dulces 03 noviembre 2020


TEMPS DE PANELLETS


Avui us porto 3 sabors més per acabar de gaudir de una bona castanyada i halloween amb panellets de café, pinyons i fruits secs.


INGREDIENTS:


- 250 g de sucre


- La pell d'una llimona (només la part groga)


- 300 g d'ametlles crues sense pell


- 50 g de patata cuita freda


- 1 clara d' ou


Decoració i varietats que podem posar:


- 2-3 cullerades de licor de taronja


- Ratlladura de pell de taronja (només la part taronja)


- 10-12 cireres confitades


- 50 g de codonyat


- 20 g de coco ratllat


- 3 cullerades de cafè soluble


- 100 g de pinyons


- 10 g d'avellanes sense pell


- 100 g de granet d'ametlla


- 2 rovells d'ou batuts


PREPARACIÓ:


1.Posar al vas el sucre i programar 20 segons a velocitat progressiva 5-10.


2. Afegir la pell de llimona i programar 20 segons a velocitat progressiva 5-10.


3. Posar també les ametlles i programar 10 segons a velocitat 6.


4. Afegir la patata i la clara i barrejar. Programar 6 segons a velocitat 6. Retirar la massa del vas i reservar dins d'una bossa de plàstic. Deixar reposar a la nevera durant 12 hores.


5. Preescalfar el forn a 180 º .


6. Dividir la massa en porcions de 120 g per preparar les diferents variants:



Panellets de cafè:

Dissoldre tres cullerades de cafè soluble en una cullerada d'aigua. Abocar al vas junt amb 120 g de massa i barrejar, programar 5 segons a velocitat 8. Formar boles, aixafar lleugerament i marcar amb la part roma del ganivet,
simulant un gra de cafè. Pintar amb rovell. 


Panellets de pinyons:

Formar boles i enganxar pinyons en el contorn. Pintar amb rovell.




Panellets de fruits secs :


Formar boles o petites croquetes amb la massa. Decorar al gust, amb una avellana al mig o arrebossar amb granet d'ametlla.