Coca de Llardons

#Postres y dulces 19 febrero 2020

La coca de "llardons" o de "chicharrones", és típica a la gran part del pirineus català, tradicionalment es menja per al carnestoltes, més ben dit el dijous gras o el dijous llarder que dona peu al període de quaresma.


La seva textura és més aviat seca, degut a la pasta de full i sol ser baixa, és una coca bastant calórica per la quantitat de llar de porc, l'explicació del seu origen, és molt fàcil i ràpida de preparar. 


La coca de llardons acostuma anar acompanyada d'un vi dolç, garnatxa, moscatell, cava, ......


BON PROFIT I BON CARNAVAL


INGREDIENTS:


Per la massa


•100 gr. d’aigua•100 gr. de llet •200 gr. de llar ( mantega de porc) 


•400 gr. de farina aprox.• 20 gr. de llevat premsat •1 culleradeta de sal 


Cobertura  


•200 gr. de llardons• 50 gr. de pinyons aprox. 


•Sucre per empolsinar (barrejada amb unes gotes d’aigua perquè quedi gruixut).


PREPARACIÓ:


1. Trossejar els llardons 5 segons, Vel.5. treure i reservar. 


2. Sense rentar el got, posa la llet, l’aigua i la mantega i programar 2 min. 37º a vel. 1. Quan es desfaci la mantega pot passar a vel. 2.


3. Afegir el llevat, la farina i la sal i programar 1 min. a vel. espiga.


4. Introduir els llardons i barrejar 15 segons a vel. espiga. Acabar de barrejar-los bé amb les mans quan tregui la massa de la màquina Estirar-la amb les mans sobre una safata de forn pinzellada amb oli, deixant-la molt fineta i cobrir-la amb els pinyons;


5. Empolvora-hi amb sucre al gust.


6. Posar.la al forn,( que l’haurem escalfat a 200º al començar), durant uns 10 min. o 15 min. (comprovar-ho). Fins que es vegi torradeta