CAKE DE LLIMONA

#Postres y dulces 03 febrero 2014

CAKE DE LLIMONA
Vull compartir amb vosaltres una recepta que el passat mes de setembre vaig enviar a la central de Thermomix® amb la finalitat de que si agradava que la publiquessin . I aquest mes he tingut una sorpresa , estic supercontenta . La meva recepta  "CAKE DE LLIMONA"  surt publicada a la revista d'aquest mes de febrer . (revista Thermomix® MAGAZINE , mes febrer, núm 64, pag. 43 )
Us animo a provar-la , no us deixeu el glacejat de sobre, es el toc final !!!I per tota la gent celíaca, feu la mateixa quantitat però amb farina sense gluten.  De fet us haig de confessar que la recepta original la vaig enviar amb farina sense gluten ,  surt mes esponjosa i la massa mes fina. O sigui que surt bé de totes maneres, amb farina de rebosteria o amb farina sense gluten .  


Ingredients

Pel pa de pessic:

200 gde sucre

La pela de 2 llimones, només la groga

3 ous

175 gde mantega

120 gde llet

1 suc d’una llimona colat

200 gde farina

100 gde maizena

1 sobre de llevat químic

 

Pel glacejat de llimona:

200 gde sucre

1 suc de 1 llimona colat

 

 

Preparació:

Pel pa de pessic:

Pre-escalfar el forn a 180 º

 

  • Posar al vas la farina juntament amb la maizena i el llevat i barrejar  10 segons a velocitat 5. Reservar en un bol.

  • Posar el sucre al vas i polvoritzar 30 segons a velocitat progressiva 5-10.

  • Afegir la pell de les llimones (només la part groga) i polvoritzar novament 30 segons velocitat progressiva 5-10.

  • Afegir els ous i barrejar durant 3 minuts temperatura 37 º a velocitat 3.

  • Afegir la mantega i barrejar 3 minuts a velocitat 3.

  • Afegir la llet i el suc d'una llimona, barrejar 10 segons a velocitat 2.

  • Programar 2 minuts a velocitat 2 i anar afegint pel bocal, de cullerada en cullerada, la barreja de farines i llevat, fins a la seva total incorporació. Acabar de barrejar amb l'espàtula.

  • Abocar la barreja en un motlle rectangular de Plum-Cake o bé en un rodó de20 cm, folrat amb paper de forn, sense greixar. Coure al forn durant40 a50 minuts, fins que quedi daurat.

  • Rentar i secar el vas i la tapa.


Glacejat:

  • Posar al vas net i ben sec el sucre i polvoritzar 30 segons velocitat progressiva 10.

  • Afegir el suc de llimona. Barrejar 10 segons a velocitat 3.

  • Amb l’espàtula, baixar els ingredients cap el fons del vas i barrejar 10 segons a velocitat 5.


Muntatge:

  • Quan el cake estigui fornejat, retirar del forn i deixar refredar de10 a15 minuts. Desmotllar sobre una reixeta i abocar el glacejat per sobre. Servir tebi o calent.