Salsa de tomata amb arròs al varoma

#Trucos 09 febrero 2018

Tenia ganes de fer una salsa de tomata, he mirat en el cookidoo i he pensat en la recepta de mandonguilles amb salsa de tomata que a les nenes els hi encanta! així que he anat al pas de la salsa, i he començat a cuinar de manera guiada però amb les meves modificacions!


INGREDIENTS


700gr de tomates naturals


1 dent d'all


120gr de ceba tallada en dos


20gr d'oli d'oliva


1 cullaradeta de sal i una altra de sucre


1 polsim de pebre


PROCEDIMENT


1. Posa al vas les tomates senceres, prèviament rentades. Posem el cubilet a la tapa i programem 10 seg|vel5-10 progressivament. Reservem.



2. Posa en el vas l'all, la ceba i l'oli d'oliva i troceja 5seg|vel5 i sufregeix 10min|120ºC|vel1


3. Afegeix la tomata reservada, la sal i el sucre, i el pebre. Col.loca la badeja varoma i posa 5 flameres.


4. Posem a cada flamera, un tros d'all, un rajoliu d'oli, 30gr d'arròs i 50gr d'aigua, una mica de sal, i espècies al gust (jo he fet dues flameres amb julibert, una amb curry i les altres dues sense espècies per les pekes).


Aprofitarem el vapor de la salsa per fer-hi arròs, o flams, o verdures tallades, o peix, etc... 


5. Tapem varoma i 25min|varoma|vel1




5. Serveix la salsa amb l'arròs, o bé guarda-la al buit en un pot hermètic.


** Per posar la salsa dintre el pot, com veieu en aquesta última foto, he utilitzat la tapa com a embut, així m'ha facilitat l'introducció de la salsa, com també a no embrutir res.


QUE PROFITI!!!!!!