Allioli de codony

#Salsas y guarniciones 02 diciembre 2017

Ingredients


2 codonys
(350-400gr de cuit)


50gr de dents d'all pelats


1 polsim de sal


150gr oli d'oliva


Procediment



  1. Pesa els 100gr d'oli d'oliva en una gerra i reservar.

  2. Pela els codonys i treu el cor, tot i que un cop cuits és més fàcil de fer-ho.

  3. Col·loca els codonys a quarts al cistellet

  4. Afegeix 500gr d'aigua al vas, col·loca el cistellet amb els codonys i programa 15-20 min varoma vel2. Si estan ben cuits, reservem i els deixem refredar.

  5. Pica els alls amb 50gr d'oli d'oliva 3min vel5. 

  6. Amb l'espàtula baixa els ingredients cap al fons del vas. Comprova que els alls estan ben triturats, ha de quedar com una pasta. 

  7. afegir el cordony fred i escurregut, la sal i barrejar a vel6 fins adquirir una textura de purè. (A nosotres ens agrada triturat, però hi ha gent que li agrada trobar trossos de codony.

  8. Baixa la resta al fons del vas.


  9. Col·loca la papallona a les ganivetes. Tanca el vas i posa el cubilete i programa 4min vel3.

  10. I mentrestant vas tirant l'oli reservat a sobre la tapa. L'oli anirà caiguent poc a poc. L'oli ha de quedar ben integrat.


Variant: es pot fer amb trocets de poma.


Foto cedida per Sheila Carrillo