advisor-image
advisor-image-default
icon-points
Thermomix® Girona

Mariona Camos Piera

Bones a tots/es!

Aquí teniu el meu blog com Agent Comercial de Thermomix®  Girona!

Thermomix® ha esdevingut la meva passió i la meva feina, tot i ser llicenciada en Ciències de l'Educació Física i l'Esport!

Espero que us agradi el contingut del blog i que poguem intercanviar moltes receptes i trucs de cuina junts, tot cuinant amb el millor robot de cuina del mercat, el Thermomix® !

Sóc de Figueres, però em desplaço a qualsevol part de Catalunya, sobretot a les comarques de Girona i Barcelona.

Així que si estàs interessat/da en saber més de Thermomix® , et convido a posar-te en contacte amb mi a través del formulari del meu blog!

Anem a posar les mans a la massa? SOM-HI!

@mammiona

Bones a tots/es!

Aquí teniu el meu blog com Agent Comercial de Thermomix®  Girona!

Thermomix® ha esdevingut la meva passió i la meva feina, tot i ser llicenciada en Ciències de l'Educació Física i l'Esport!

Espero que us agradi el contingut del blog i que poguem intercanviar moltes receptes i trucs de cuina junts, tot cuinant amb el millor robot de cuina del mercat, el Thermomix® !

Sóc de Figueres, però em desplaço a qualsevol part de Catalunya, sobretot a les comarques de Girona i Barcelona.

Així que si estàs interessat/da en saber més de Thermomix® , et convido a posar-te en contacte amb mi a través del formulari del meu blog!

Anem a posar les mans a la massa? SOM-HI!

@mammiona

Comprar Thermomix®

MONA DE PASQUA TRADICIONAL AMB Thermomix®

11 March 2021
11 March 2021
Categoría:

Hola!


Aquests dies que ens preparem per la Setmana Santa, la Delegació de Thermomix® Girona està fent tallers de Quaresma amb plats típics per aquestes dates.


L'altre dia em va tocar fer de cookidoo: LA MONA DE PASCUA, i abans d'entrar en matèria us explicaré una mica la història de la Mona a Catalunya i que a les nenes els hi va encantar.


Per cert, aquetsa recepta és ideal per fer amb els nens de la casa! Ja que posaran en pràctica la seva creativitat artística tot pintant els ous.


Fa molts anys que amb l’arribada de la primavera, les gallines ponien més ous del compte, i els pagesos no sabien de què fer-ne de tants ous. Així que se’ls va acudir de fer pastissos i posar ous per sobre per decorar-los. D'aquesta manera els ous s’aprofitaven la mar de bé.


Els pastissos eren regals pels més petits de la casa i portaven tants ous com anys tenia el nen que el rebia.


Els països de religió cristiana és costum que els padrins regalin ous i coques amb pollets als seus fillols.


I us preguntareu, per què?


Doncs perquè antigament era costum batejar els nens per Pasqua i amb els ous i pollets, que eren símbol d’una nova vida, els padrins desitjaven una llarga vida als seus fillols.


Història extreta del Club Súper3.


Per començar amb la recepta, el que vaig fer el dia abans va ser coure amb la Funció "Hervir Huevos" 6 ous, amb 1L d'aigua. Ja sabeu que quan utilitzem aquesta funció pròpia del TM6, les ganivetes no es mouen així que no heu de patir que se us trenquin els ous.


Tot seguit els vaig deixar refredar i els vaig assecar amb un paper de cuina. Amb les nenes vam preparar colorant alimentari i van pintar els ous. 


*És important que els pinteu amb colorant alimentari, perquè els ous us els podreu menjar després, a part de què els posarem sobre la massa que dissenyarem.




Preparació


Massa mare


1.Posa en el vas els ingredients de la massa mare (80gr de llet, 10gr de llevadura fresca, 1 cp de sucre, i 130gr de farina de reposteria) i barreja 15seg|vel 4. Retira del vas i forma una bola i la poses dintre un bol amb aigua templada que la cubreixi. Quan floti i dobli el seu volum, estarà llesta.


Massa


1.Posa en el vas 150gr de sucre, i les 8 tires de pell de llimona (sense part blanca , només groga) i pulvaritza 30seg|vel 10.


2.Amb l’espàtula, baixa els ingredients cap al fons del vas. Afegeix 70gr de llet, 70gr de mantega (a temperatura ambient), 2 ous, 20gr de llevadura fresca, i 450gr de farina de força i 1 polsim de sal barreja 30seg|vel 6 y Amassa 3 min/espiga. Deixa reposar dins el vas (aprox. 1 hora).


3.Baixa la massa amb l’espàtula i torna a amassar 1 min|espiga. Retira del vas sobre una superficie enfarinada.


Decoració


1.Precalenta el forn a 180°C. Forra una bandeja de forn amb paper de forn.


2.Amb la massa forma una bola, i després divideix-la en 10 porcions. Fes amb elles formes diferents (rodones, amb forma d’animals, etc.). Coloca-les a la bandeja de forn. Posa-hi a sobre de cada una 1 ou dur tenyit, pinta les formes amb ou batut i per sobre una mica de sucre glass. Deixa reposar fins que doblin el seu volum.


3.Forneja durant 15-20 minutos (180°C). Retira del forn i deixa refredar i serveix.


I aquí teniu el resultat de les meves artístes!


Si t'ha agradat la recepta, comparteix la teva Mona de Pasqua amb nosaltres!


FELIÇ PASQUA!

Solicita demostración
11 March 2021
icon-print-2