Rosa Sant Jordi

#Postres y dulces 22 abril 2021

Rosa de pasta de full i poma





Ingredients




50 g de mantega clarificada




50 g de sucre morè




1 culleradeta de canyella molta




100 g de rom




2 claus




50 g d'aigua




2 pomes àcides pelades i tallades en làmines molt fines (300 g aprox.)




1 làmina de massa de pasta de full (d'aprox. 30x40 cm)




1 cullerada de sucre llustre




Preparació




1.- Escalfeu el forn a 180 ° C. Folri una safata de forn amb paper d'enfornar i reservi.




2.- Poseu en el got la mantega, el sucre morè, la canyella, el rom, els claus i l'aigua. Col·loqui les làmines de poma al recipient Varoma, tapi i situeu-lo en la seva posició. Programeu 8 minuts / Varoma / vel 1. Traieu el Varoma i poseu les pomes en una plata. Regui amb part del xarop del got (reservi la resta per servir).




3.- Talli la làmina de pasta de full a tires de 4-5 cm d'ample x 40 cm de llarg. Col·loqui làmines de poma a la meitat de cada tira de pasta de full, al llarg, i doblegui sobre elles l'altra meitat. Començant per un dels extrems, enrotlli la pasta de full amb la poma i es formarà una rosa. Col·loqui les roses de pasta de full a la safata preparada.




4.- Fornegi durant 20-25 minuts (180 ° C), fins que estiguin daurades. Traieu del forn i posi sucre llustre a través d'un colador de malla fina. Serveixi les roses de pasta de full temperades o fredes, regades amb el xarop.




Estris útils




forn, safata de forn i paper d’enfornar, colador de malla fina








Suggeriments i trucs




Recepta facilitada per Ànima Inzolia.




La mantega clarificada és una mantega fosa i reposada per poder separar el greix del sèrum i l'aigua.