Masa Choux o lioneses

#Técnicas básicas 24 octubre 2017

La massa Choux o massa de les lioneses es una de les mes utilitzades a la resposteria.  Seca i cruixent per fora i buida i tendra per dins. La podem farcir amb ingredients dolços o salats. 


Es una massa escaldada per que la farina literalment s'escalda amb el liquid que tenim bullint juntament amb la grassa.  que pot ser mantega, mantega de porc, margarina o oli, pero sempre ben integrat en el liquid, que s'escalfa fins arribar a bullir. la farina te que ser fluixa o de reposteria. sempre deixarem refredar abans d'afegir els ous perque no quedin quallats.


es poden farcir de nata, crema pastissera, trufa...  i amb versio salada amb formatge cremos aromatitzat amb herbes fresques o bolets, amb foie...


Li podem donar forma rodona, allargada de corona ja us he dit que es una massa molt utilitzada i versàtil.


 com hem d'enfornar aquesta massa perque ens quedi seca i cruixent per fora i buida i tendra per dins:


hem de tenir en conta que les peces siguin d'un mateix tamany i deixant espai entre una i altre. la porta del forn no es pot obrir fins que Choux o lioneses estiguin inflats i solids. un cop fets podem obrir molt poc la porta del forn per ajudar a que quedin secs. un truc per fer-ho es introduir una culleradeta a la vora de la porta aixi quedara oberta una escletxa.  El temps de forn varia entre 15-30 minuts i els temps que deixarem Choux amb el forn apagat i la porta entre oberta 5-10 minuts.


Amb Thermomix® tot es mes sencill. Vols que t'ensenyi a fer aquesta massa tant facil i complexa alhora? contacta'm i sense cap compromis t'ho ensenyare!




Laura Manera


625345102