BRUNYOLS DE L'EMPORDÀ
#Postres y dulces 06 abril 2019
BRUNYOLS DE L'EMPORDÀ
Els Brunyols son un dolç típic de la nostra zona. La tradició marca que es fan en temps de Quaresma, però cada cop més es mengen durant tot l'any.
INGREDIENTS:
La pell d'una llimona
100gr de sucre
3 ous
25gr matafaluga
50gr de greix de porc
80-100gr de llet
70gr d´anís
1 culleradeta de vainilla
1 culleradeta de canyella en pols
sal
500gr de farina
40gr de llevat fresc (llevat de paris)
1/2 sobre de llevat royal
PREPARACIÓ:
- Tritureu la pela de la llimona 15 segons velocitat 10.
- Poseu tots els ingredients menys la farina i el llevat.
- Programeu 1 minut/temperatura 37ºC/vel 4.
- Afegiu la farina i el llevat. I barregeu 10 segons a velocitat 6.
Programeu 3 minuts funció amassar.
Tragueu la massa del got i avoqueu en un recipient pintat amb oli. Deixarem reposar la massa i quan hagi llevat, coeu a petites porcions amb oli ben calent.
Un cop cuits ensucreu i si ho voleu podeu tirar un raig d'anís.
(Gràcies a la meva clienta Sonia per cedir-me aquesta estupenda foto!)