BRUNYOLS DE L'EMPORDÀ

#Postres y dulces 06 abril 2019

BRUNYOLS DE L'EMPORDÀ


Els Brunyols son un dolç típic de la nostra zona. La tradició marca que es fan en temps de Quaresma, però cada cop més es mengen durant tot l'any.




INGREDIENTS:


La pell d'una llimona


100gr de sucre


3 ous


25gr matafaluga


50gr de greix de porc


80-100gr de llet


70gr d´anís


1 culleradeta de vainilla


1 culleradeta de canyella en pols


sal


500gr de farina


40gr de llevat fresc (llevat de paris)


1/2 sobre de llevat royal


PREPARACIÓ:



  1.  Tritureu la pela de la llimona 15 segons  velocitat 10.

  2. Poseu tots els ingredients menys la farina i el llevat.

  3. Programeu 1 minut/temperatura 37ºC/vel 4.

  4. Afegiu la farina i el llevat. I barregeu 10 segons a velocitat 6.


  5.  Programeu 3 minuts funció amassar.


Tragueu la massa del got i avoqueu en un recipient pintat amb oli. Deixarem reposar la massa i quan hagi llevat, coeu a petites porcions amb oli ben calent. 


Un cop cuits ensucreu i si ho voleu podeu tirar un raig d'anís.


(Gràcies a la meva clienta Sonia per cedir-me aquesta estupenda foto!)