BACALLÀ AMB TOMATA I PATATES PANADERA

#Pescados y mariscos 31 enero 2018

Ahir vaig anar a casa d'una clienta i ella tenia clar que volia fer bacallà, perquè el seu home li encanta! així doncs vaig començar a buscar i remirar i vaig trobar una recepta que feia la meva mare amb la TM31 i que segur que triumfava: Bacallà amb tomata i patates panadera. (Recomanada per la meva team leader també, i amb algunes modificacions que ara us explicaré en el procediment.)


INGREDIENTS (per 6 racions)


100gr de ceba


2 dents d'all


150gr d'oli d'oliva verge extra


800gr de tomata triturat natural


1 culleradeta de sucre


1 culleradeta de sal


1 polsim de pebre


6 lloms de bacallà


100gr d'aigua


600gr de patates tallades en rodanxes primes


PROCEDIMENT


1. Posa en el vas els 100gr de ceba i els 2 alls i troceja 4seg|vel4. Amb l'espàtula, baixa tots els ingredients cap a les ganivetes.


2. Afegeix 50gr d'oli i sofregeix 5min|varoma|vel1


3. Agrega la tomata, el sucre, la sal i el pebre.


4. Introdueix el cistellet i col.loca els 600gr de patates tallades a rodanxes. Programa 25min|varoma|vel1 sense posar el cubilet, així facilitem l'evaporació.


5. Unta el recipient varoma i la bandeja amb oli i col.loca els lloms del bacallà.


6. Retira el cistellet, situa el recipient varoma a la seva posició i programa 6min|varoma|vel1


7. Retira el varoma i posa la salsa en una font per servir. A sobre la salsa de tomata hi posarem el llit de patates, i a sobre les patates hi col.locarem els lloms de bacallà.


8. Amb el vas net i sec, farem la lactonesa (seguir indicacions del cokidoo a la col.lecció "Dieta Medieterrania con Thermomix® ")


9. I posarem una cullerada de lactonesa a sobre de cada tall de bacallà i cap al forn per gratinar|200º|10min o fins que la lactonesa tingui un color dorat.


Que profiti!!!!!



Foto cedida per Maria.