Com fer coca de Sant Joan amb Thermomix® / Como hacer coca de San Juan con Thermomix®

#Postres y dulces 20 junio 2019

Bon dia a tothom,


la revetlla de Sant Joan ja esta a punt d'arribar i amb ella la mítica coca de Sant Joan.


Avui, des de Thermomix® Girona us vull convidar a provar aquesta deliciosa recepta que amb pocs minuts tindrem preparada i farà que tinguem una bona revetlla.


Comencem:


Ingredients


Per aromatitzar el sucre


100gr de sucre


La pell d'una taronja i la d'una llimona


Per la massa


180gr d'aigua


2 ous


60gr de mantega a temperatura ambient


1 cullaradeta de sal


500gr de farina de rebosteria


Sucre reservat


30gr de llevat de fleca (llevat de parís)


Mitja culleradeta de canyella


30gr d'anis dolç


1 ou per pinzellar


Fruites confitades per decorar i sucre aterrossat


Preparació


Ratllar el sucre 30 seg/vel 5-10. Afegir les pells i ratllar 30 seg/vel 5-10. Reservar.


Posar dins el got tots els ingredients seguint l'ordre amb que estan escrits. Programar 14 minuts/vel espiga.


Untar el marbre amb oli i abocar la massa del got. Treballar una mica amb les mans greixades amb oli. Agafar un trosset i estirar com si fos una finestra, si no es trenca és que està ben feta la massa.


Estirar la massa sobre un paper vegetal, damunt la safata del forn.


Si es vol deixar fermentar sense posar el forn caldràn unes 3 hores a temperatura ambient.


Si no, pintar amb l'ou i decorar amb les fruites.


Encendre el forn a 50ºC i posar-la dins fins que fermenti. Treure del forn i augmentar la temperatura a 220ºC.


Tornar a pintar amb molta cura de no punxar-la i posar per dambunt el sucre aterrossat.


Coure dins el forn a 180ºC entre 8 -12 minuts.


Bon profit i bona revetlla!!





Buenos días a todos,


la verbena de San Juan ya está a punto de llegar y con ella la mítica coca de San Juan.

Hoy, desde Thermomix® Girona os quiero invitar a probar esta deliciosa receta que con pocos minutos tendremos preparada y hará que tengamos una buena verbena.


Empezamos:


Ingredientes


Para aromatizar el azúcar

100gr de azúcar

La piel de una naranja y la de un limón


Para la masa


180gr de agua


2 huevos


60gr de mantequilla a temperatura ambiente


1 cucharadita de sal


500gr de harina de reposteria


Azúcar reservado


30gr de levadura de panadería


Media cucharadita de canela


30gr de anís dulce


1 huevo para pincelar


Frutas confitadas para decorar y azúcar


Preparación


Rayar el azúcar 30 seg / vel 5-10. Añadir las pieles y tachar 30 seg / vel 5-10. Reservar.

Poner en el vaso todos los ingredientes siguiendo el orden con que están escritos. Programar 14 minutos / vel espiga.

Untar el mármol con aceite y verter la masa del vaso. Trabajar un poco con las manos engrasadas con aceite. Coger un trocito y estirar como si fuera una ventana, si no se rompe es que está bien hecha la masa.

Estirar la masa sobre un papel vegetal, sobre la bandeja del horno.

Si se quiere dejar fermentar sin poner el horno calderas unas 3 horas a temperatura ambiente.


Si no, pintar con el huevo y decorar con las frutas.


Encender el horno a 50ºC y ponerla dentro hasta que fermente. Sacar del horno y aumentar la temperatura a 220ºC.



Volver a pintar con mucho cuidado de no pinchar y poner por encima el azúcar.

Cobre en el horno a 180ºC entre 8 -12 minutos.


Buen provecho y buena verbena !!