Thermomix® Girona

Montse Mesa Muñoz

Hola, sóc la Montse Mesa. Sóc de Maçanet de la Selva però fa molts anys que visc a Santa Coloma de Farners. Fa temps que cuino amb Thermomix® i n'estic encantada. Vols que te  l'ensenyi?

Aquí tens un formulari que pots omplir si et vols posar en contacte amb mi.

Recepta/ receta

Hola, mi nombre es Montse Mesa. Soy de Maçanet de la selva pero vivo en Santa Coloma de Farners. Hace tiempo que cocino con thermomix y estoy encantada. ¿Quieres que te la enseñe?

Tien

taes un formulario que puedes rellenar si quieres que te de información. Ponte en contacto conmigo.

Hola, sóc la Montse Mesa. Sóc de Maçanet de la Selva però fa molts anys que visc a Santa Coloma de Farners. Fa temps que cuino amb Thermomix® i n'estic encantada. Vols que te  l'ensenyi?

Aquí tens un formulari que pots omplir si et vols posar en contacte amb mi.

Recepta/ receta

Hola, mi nombre es Montse Mesa. Soy de Maçanet de la selva pero vivo en Santa Coloma de Farners. Hace tiempo que cocino con thermomix y estoy encantada. ¿Quieres que te la enseñe?

Tien

taes un formulario que puedes rellenar si quieres que te de información. Ponte en contacto conmigo.

ARRÒS

28 febrero 2018
28 febrero 2018
Categoría:

Us vull compartir el meu arròs. A Santa Coloma de Farners ens agrada menjar arròs els dijous. Us asseguro que és boníssim!! Jo l'acabo de coure a la cassola però també el podeu acabar al thermomix, dependrà de la quantitat d'arrós que hi poseu. Bon profit.



                            INGREDIENTS:


FUMET:


200 grs de gambes o similar per fer fumet (agafarem els caps si són gambons o gambes vermelles per arrós) Reservarem els cossos de les gambes per fer el sofregit.


1 tall de cap…


2 alls


1 cullerada de pebre vermell dolç.


50 grs de Brandy (vi blanc, whisky…)


1000-1500 aigua (jo intento aprofitar tot el got i guardo fumet per un altre dia) 


SOFREGIT:


Els cossos de les gambes reservades


Musclos i cloïsses reservats


1 Sípia negra amb el suc marró tallada a talls o 200 grs de calamars (aros de calamar) 


Mitja ceba


2 alls


150 grs tomàquet tritural natural o en conserva.


50-80 grs de pebrot vermell i 50 grs de pebrot verd (al gust)


1 cullerada de pebre vermell dolç


350-400 d’arrós (4 persones, si en feu més haureu de posar més fumet i més arrós)



PREPARACIÓ


FUMET


Poseu les gambes, els alls i el cap de peix (opcional) al got amb 50-100 d’oli i fem 10’ Varoma a V.1. 


1. Hi afegim una cullerada de pebre vermell dolç i 50grs de Brandy o el que tinguem i fem 1’ Varoma V.1


2. Prepareu el varoma amb els musclos i les cloïsses.


3. Afegiu l’aigua al got, situem el varoma a dalt i fem 15’ Varoma V.2’5 (si només hi heu posat els caps i les peles de les gambes podeu fer V.3,5)


4. Retirem el varoma i reservem.


5. Colarem el fumet i reservarem calent (si teniu dos gots aprofiteu el segon i així si necessiteu escalfar-lo ja el tindreu a punt)


Sofregit


6. Amb el GOT ben net hi afegim les gambes i 100 grs d’oli i sofregim a 15’ Varoma GIR esquerre V. Cullera i reservem.


7. Amb el mateix oli hi sofregim els calamars amb una mica de sal. 5’ Varoma V. Cullera i reservem.


8. Deixem l’oli de sofregir les gambes i els calamars i hi afegim els alls, la ceba, els pebrots i fem 6s V. 5 i sofregim 10’ 100º V.1


9. Hi afegim 150grs de tomata, la tinta, el suc marró de la sípia, 1 cullarada de pebre vermell dolç, i fem 8-10’ Varoma V. Cullera. Triturem al gust, jo faig 6s V.8


10. Hi afegim els calamars. 5’ Varoma V. Cullera.


SI EL FEM AL Thermomix® …


11. Hi afegim l’ARRÒS i sal al gust i fem 15’ 100º GIR esquerre V.Cullera i quan faltin 10 minuts, sense parar el Thermomix® , hi afegirem el fumet calent pel bocal i els cossos de les gambes.


SI EL FEM A LA CASSOLA


12. Hi afegim l’ARRÒS i sal al gust i fem 4’ 100º GIR esquerre V.Cullera PER BARREJAR-LO i seguidament ho posem a la cassola i a fegim el fumet bullint i hi barregem les cloïses i els cossos de les gambes.


                                                                            o


13. Posar-ho  tot en una paella amb els musclos i les gambes i assecar-lo a foc fort durant 10’ (5’ a foc fort i 5’a foc més lent ) 




SUGGERÈNCIES: Podeu assecar l’arròs al forn preescalfant-lo a 200º i deixeu-lo de 10-15 ‘. Si el forn és amb ventilador tapeu l’arrós.


  • Si en comptes d’arròs voleu fer fideuà jo faig el mateix però quan he acabat el sofregit poso una cassola al forn amb alls i rossejo els fideus de fideuà amb oli. Després hi afegeixo el sofregit, el fumet bullint, els musclos i les gambes i al forn.

Solicita demostración
28 febrero 2018