ARRÒS

#Pastas y arroces 28 febrero 2018

Us vull compartir el meu arròs. Us asseguro que és boníssim!! Jo l'acabo de coure a la cassola però també el podeu acabar al Thermomix® , dependrà de la quantitat d'arrós que hi poseu. Bon profit.



                            INGREDIENTS:


FUMET:


200 grs de gambes o similar per fer fumet (agafarem els caps si són gambons o gambes vermelles per arrós) Reservarem els cossos de les gambes per fer el sofregit.


1 tall de cap…


2 alls


1 cullerada de pebre vermell dolç.


50 grs de Brandy (vi blanc, whisky…)


1000-1500 aigua (jo intento aprofitar tot el got i guardo fumet per un altre dia) 


SOFREGIT:


Els cossos de les gambes reservades


Musclos i cloïsses reservats


1 Sípia negra amb el suc marró tallada a talls o 200 grs de calamars (aros de calamar) 


Mitja ceba


2 alls


150 grs tomàquet tritural natural o en conserva.


50-80 grs de pebrot vermell i 50 grs de pebrot verd (al gust)


1 cullerada de pebre vermell dolç


350-400 d’arrós (4 persones, si en feu més haureu de posar més fumet i més arrós)



PREPARACIÓ


FUMET


Poseu les gambes, els alls i el cap de peix (opcional) al got amb 50-100 d’oli i fem 10’ Varoma a V.1. 


1.Hi afegim una cullerada de pebre vermell dolç i 50grs de Brandy o el que tinguem i fem 1’ Varoma V.1


2.Prepareu el varoma amb els musclos i les cloïsses.


3.Afegiu l’aigua al got, situem el varoma a dalt i fem 15’ Varoma V.2’5 (si només hi heu posat els caps i les peles de les gambes podeu fer V.3,5)


4.Retirem el varoma i reservem.


5.Colarem el fumet i reservarem calent (si teniu dos gots aprofiteu el segon i així si necessiteu escalfar-lo ja el tindreu a punt)


Sofregit


6.Amb el GOT ben net hi afegim les gambes i 100 grs d’oli i sofregim a 15’ Varoma GIR esquerre V. Cullera i reservem.


7.Amb el mateix oli hi sofregim els calamars amb una mica de sal. 5’ Varoma V. Cullera i reservem.


8.Deixem l’oli de sofregir les gambes i els calamars i hi afegim els alls, la ceba, els pebrots i fem 6s V. 5 i sofregim 10’ 100º V.1


9.Hi afegim 150grs de tomata, la tinta, el suc marró de la sípia, 1 cullarada de pebre vermell dolç, i fem 8-10’ Varoma V. Cullera. Triturem al gust, jo faig 6s V.8


10.Hi afegim els calamars. 5’ Varoma V. Cullera.


SI EL FEM AL Thermomix® …


11.Hi afegim l’ARRÒS i sal al gust i fem 15’ 100º GIR esquerre V.Cullera i quan faltin 10 minuts, sense parar el Thermomix® , hi afegirem el fumet calent pel bocal i els cossos de les gambes.


SI EL FEM A LA CASSOLA


12.Hi afegim l’ARRÒS i sal al gust i fem 4’ 100º GIR esquerre V.Cullera PER BARREJAR-LO i seguidament ho posem a la cassola i a fegim el fumet bullint i hi barregem les cloïses i els cossos de les gambes.


                                                                            o


13.Posar-ho  tot en una paella amb els musclos i les gambes i assecar-lo a foc fort durant 10’ (5’ a foc fort i 5’a foc més lent ) 




SUGGERÈNCIES: Podeu assecar l’arròs al forn preescalfant-lo a 200º i deixeu-lo de 10-15 ‘. Si el forn és amb ventilador tapeu l’arrós.


  • Si en comptes d’arròs voleu fer fideuà jo faig el mateix però quan he acabat el sofregit poso una cassola al forn amb alls i rossejo els fideus de fideuà amb oli. Després hi afegeixo el sofregit, el fumet bullint, els musclos i les gambes i al forn.