ARRÒS AMB SÍPIA I COSTELLA DE PORC/ o AMB CALAMARS I UN LLAMÀNTOL

#Pastas y arroces 14 abril 2019

ARRÒS AMB SÍPIA I COSTELLA DE PORC/ o amb CALAMARS I LLAMÀNTOL



M'encanten els arrossos i aquest és molt fàcil de fer. Amb Thermomix® queden perfectes. Després de practicar amb moltes receptes que he anat trobant he elaborat el que a nosaltres ens agrada. Us animo a provar-lo.


Si no voleu fer-ho amb carn poseu-hi calamar i a la cassola amb un llamàntol. Boníssim!




INGREDIENTS:


2 grans d'all
30 gr d'oli d'oliva
150 gr de pebrot vermell o verd o els dos.
1 ceba
80 gr de tomàquet ratllat o en conserva.
300 gr de sèpia tallada a daus i el suc de la sípia.
500 gr de costelló de porc tallat o similar.
1200 de fumet (recepta del llibre verd, jo li afegeixo un porro) o un de pot.
425 gr d'arròs (nomen) musclos 
cloïsses opcional, però si no n’hi poseu queda igual de bo.



PREPARACIÓ:


1.Posem l'oli i els alls al vas, programem 4 minuts, 120º, gir esquerra, velocitat cullera. Afegim la sípia i el costelló i tornem a programar 10 minuts, 120º, gir esquerra, velocitat cullera. Retirem la carn i la sípia del vas i reservem l'oli. (Jo si tinc temps sofregeixo primer la carn amb una mica de pebre vermell dolç i al mateix oli hi fregeixo la sípia)


2. Ara posem la ceba, el pebrot i triturem 3 segons a velocitat 5, tot seguit sofregim 7 minuts, 120º, gir esquerra, velocitat cullera.


3. Incorporem el tomàquet triturat i el marró de la sípia i tornem a sofregir 6 minuts, 120º, gir esquerra, velocitat cullera. Triturem uns segons al 7-8 o al gust que quedi ben fi.


4. Afegim la sípia i el costelló reservat i programem 7 minuts, 120º, gir esquerra, velocitat cullera.


5. Afegim el brou i programem 10 minuts, 100º, gir esquerra, cullera. Un cop bulli afegim l'arròs i programem 13 minuts, 100º, gir esquerra, velocitat cullera. Un cop cuit el posem en una safata i els deixem reposar 5 minuts.



Aprofito per presentar-te el nou TM6, no t'ho pensis. Reserva-la ara per 99 euros!!!