HOJALDRINAS

#Postres y dulces 04 febrero 2014

HOJALDRINAS

Boníssima aquesta recepta!! :-)

Encara que potser és tipic consumirla per nadal a casa ens agrada menjar-ne tot l'any;-)

Altament recomenada als amants de la pasta de full :-)

INGREDIENTS:

60 gr de sucre

la pell de 2 taronges només la part taronja

600 gr de farina de rebosteria

400 gr de mantega a temperatura ambient

60 gr de vi blanc

50 gr de suc de taronja

1 polsim de sal

sucre glaç per espolvorejar

 

PREPARACIÓ:

 

1. Posem el sucre juntament amb la pell de les taronges a dins del vas i el pulveritzem durant 30 segons a velocitat 5-10. Si veiem que no ens a quedat ben triturat repetim l'operació.

 

2. Afegim la mantega, el vi, el suc de taronja, la farina i el polsim de sal i remenem a velocitat 6 fins que veiem que ens queda una massa unida i compacte. Retirem del vas i la reservem a la nevera de 2 a 8 hores.


Pre-escalfem el forn a 180º


3. Agafem la massa i l'estirem ben fina la pleguem pel ample i la tornem a estirar, després la pleguem del través i tornem a estirar com si féssim pasta de full com més pleg li feu mes capes tindrà. Al final la deixem d'un centímetre i mig de gruix i l'anem tallant amb un ganivet amb forma de quadrat  4x4cm, les deixem a la safata del forn amb paper de forn a sota i la posem a coure 30 minuts aproximadament, quan veiem que comencen a quedar roses les retirem, les deixem refredar i servim espolvorejades amb sucre glaç


BON PROFIT!!


Nota: Si veieu que a la massa li costa barrejar-se ajudeu-vos amb l'espàtula