ALL I OLI DE CONDONY

#Salsas y guarniciones 11 noviembre 2020

Qui de vosaltres es fan del all i oli? Segur que la majoria. Avui us porto una recepta innovadora que vam fer junts al taller de tardor: ALL I OLI DE CONDONY. Proveu-la!


INGREDIENTS:


- 2 codonys madurs


- 1 poma golden


- 750 gr d’aigua


- 30gr d'alls


- 50gr d’oli d’oliva


- 1 cullaradeta de sal


- 300 g d'oli de gira-sol o d’oliva suau


PREPARACIÓ:


1-Renteu el codony i talleu a quarts. Retireu les llavors i feu el mateix procediment amb la poma.


2- Poseu dins del got el codony, la poma, l’aigua, el sucre i la sal i programa 20seg./vel.10


3- Coure 25min/100º/vel.1. Una vegada cuit, coleu-ho i reserveu la polpa.


4- Col·loqueu una gerra sobre la tapa del Thermomix® per pesar l’oli i reserveu.


5- Poseu dins del got els alls, l’oli d’oliva verge i la sal. Programeu 2min/vel.5, fins que ens quedi una pasta.


Amb l’espatula fes baixar les restes de menjar que quedin a les parets del got.


6- Afegiu el codony i tritureu 2min/vel 5. Baixeu les restes cap a dins del got.


7- Col·loqueu les papallones a les ganivetes, tapeu el got i poseu el cubilet . Programeu 4min/vel.3 i vagi abocant tirant l’oli reservat pel cim de la tapa, sense treure el cubilet. L’oli caurà poc a poc dins del vas.


8- Amb l’espatula, baixeu l’allioli cap el fons del got i barregeu 10seg/vel.2.5. Aboqueu en una salsera i llest per provar-lo.