TORTELL DE REIS

#Navidad 03 enero 2018

                                                               Recepta del llibre cocina fácil y saludable.



El vols fer SENSE gluten? parlem-ne...





INGREDIENTS



MASSA MARE




70 grams de llet



10 grams de llevadura prensada -llevat de paris-



una cullaradeta de sucre



130 de farina de força



MASSA



120 grams de sucre



1 pell de taronja



1 pell de llimona



60 grams de llet



70 grams de mantega a temperatura ambient



2 ous



20 grams de llevadura prensada -de paris-



30 grams d’aigua d’azahar



450 grams de farina de força



1 polsim de sal



DECORACIÓ



1 ou batut per pintar



fruita confitada per decorar



Ametlla laminada



sucre humit amb aigua per decorar



PREPARACIÓ



MASSA MARE



1-Posem la llet, la llevedura, el sucre i la farina a la màquina 15 segons velocitat 4



2- Traiem de la maquina, formem una bola, posem la bola en un bol i cobrim amb aigua tèbia



3- Esperar que la bola floti uns 15 minuts



MASSA



1- Posem paper de forn a la plata



2- Posem a la màquina el sucre, la pell de taronja i la pell de llimona. Triturem 20 segons velocitat 10



3- Afegim la llet, la mantega, els ous, la llevadura, l’aigua d’azahar, la farina, la sal i la bola de la massa mare i barregem 30 segons velocitat 6



4- Després amassem 3 minuts velocitat espiga



5- Tapem la màquina amb dos draps, deixant que la massa dobli el volum. Més o menys una hora.



6- Quan hagi doblat el volum, remenem una mica fins al fons amb l’espàtula



7- Amassem 1 minut velocitat espiga



8- Traiem la massa de la màquina i la posem a sobre el marbre amb una mica de farina



9- Amb la massa farem una una bola ben fina i farem un forat al mig amb els dits (formant el tortell) i el posem a la safata al forn.



10- El posarem a la plata del forn, el pintarem amb l’ou batut i hi posarem les fruites confitades i el sucre humitejat.



Si hi volem posar massapà farem una tira llarga d’uns 10cm d’amplada. Al mig hi posem el massapà i emboliquem



Farem una corona d’uns 35 cm.



 No oblideu la faba i el Rei!!