advisor-image
advisor-image-default
icon-points
Thermomix® Girona

Merce Roca Vilalta Delegació Girona

Bienvenidos a mi blog de Thermomix® . Soy Mercè, Agente Comercial Oficial de Thermomix® España, vivo en La Bisbal d'Empordà y pertenezco a la Delegación de Thermomix® Girona. Para cualquier información, contactad directamente conmigo y estaré encantada de atenderos! Benvinguts al meu blog de Thermomix® . Em dic Mercè i soc Agent Comercial Oficial de Thermomix® España, visc a La Bisbal d'Empordà i pertanyo a la Delegació de Thermomix® Girona. Per a qualsevol informació, contacteu directament amb mi i estaré encantada de atendre-us!  

Bienvenidos a mi blog de Thermomix® . Soy Mercè, Agente Comercial Oficial de Thermomix® España, vivo en La Bisbal d'Empordà y pertenezco a la Delegación de Thermomix® Girona. Para cualquier información, contactad directamente conmigo y estaré encantada de atenderos! Benvinguts al meu blog de Thermomix® . Em dic Mercè i soc Agent Comercial Oficial de Thermomix® España, visc a La Bisbal d'Empordà i pertanyo a la Delegació de Thermomix® Girona. Per a qualsevol informació, contacteu directament amb mi i estaré encantada de atendre-us!  

TRUCS PERQUÈ EL TORTELL DE REIS SIGUI UN ÈXIT/ TRUCOS PARA QUE EL ROSCÓN DE REYES SEA UN ÉXITO

04 January 2020
04 January 2020
Categoría:


Ja ha arribat l’hora i cal preparar-nos per tenir el tortell fet a mida pel dia (o la nit) de Reis. Us donaré uns petits trucs perquè tingueu molt èxit amb el vostre Tortell


- Avui (dos dies abans), el que faig jo, es preparar tots els ingredients i fer el farcit que hi vulguem posar: crema pastissera, massapà, trufa…excepte la nata que s'haurà de fer al moment!


- NO podem fer el Tortell amb tanta antelació, perquè al no portar cap conservant, el trobariem molt sec.


Arribat el moment, cal tenir en compte:


- Es molt important, que deixem fermentar mínim dues vegades, una dins el got, i, l’altra ja un cop decorat, tal com diu la recepta.


- Si no us agrada o no trobeu la tarongina (agua de azahar) no li poseu, podeu canviar per anís o simplement aigua (es important que si no li poseu substituiu per algun líquid).


- Si no voleu posar-hi llet, podeu substituir per aigua.


- La farina que sigui de força, tot i que us sortirà igual de bo, el resultat millora.


- Adeqüeu les tires de pell de llimona i taronja al vostre gust, més o menys, d’una fruita sola o de les dues, això no afecta en el resultat, només el gust.


- Es una massa enganxosa, us demana que la treballeu damunt d’una superfície enfarinada, tot i que es treballa millor, no ens convé que agafi molta farina la massa, es millor que us unteu una mica les mans amb oli de girasol que no que la massa quedi massa seca.


- Si voleu adelantar algun pas, podeu fer la massa, deixar-la pujar, tornar a amassar i fer la bola, donar-l’hi la forma i posar-ho a la nevera, el llevat a la nevera queda latent (no actua pel fred), un cop el vulgueu fornejar, el traieu de la nevera, amb el temps suficient (mes o menys dues hores) perquè recuperi la temperatura i torni a fermentar, un cop perdi la fredor de la nevera, pinteu amb ou, decoreu i deixeu que dobli volumen de nou, ja el teniu llest per posar al forn.


- Cocció al forn: cada forn es un mon! Els paràmetres de la recepta son perquè entengueu que cal coure a temperatura més aviat alta però poc temps. Recordeu que si poseu aire, va molt be per repartir l’escalfor a tot el forn per igual, però reseca bastant, per tant cal baixar lleugerament la temperatura o reduir una mica el temps. Un cop el veieu daurat ja està llest. Si el coeu massa quedarà una mica sec.


- Si voleu ser originals, us animo a fer-los mini, quan us posi la recepta ja us ho explicaré.


- Les receptes son a la Plataforma Cookidoo, però al proper post us les posaré per si no hi teniu accés.


- No us oblideu de posar la fava i el rei, serà un tortell a més a més de boníssim, autèntic, i, d’aquesta manera també contribuireu a provocar riatlles i gaudir de bones estones en torn a la taula. Ho trobareu a les botigues d’articles de festa.


Sense aquests consells, seguint la recepta de la Plataforma o del llibre, us sortirà també, amb això només pretenc ajudar-vos una mica per entendre el que podem canviar i el que no i a millorar una mica els resultats, sigui com sigui us animo a fer-l’ho, TRIOMFAREU!!!


///////   ///////   ///////   ///////   ///////   ///////   ///////   ///////   ///////   ///////   ///////


Ya  ha llegado la hora de prepararnos para tener el Roscón de Reyes hecho a medida para el día (o la noche) de Reyes. Os apunto unos pequeños trucos para que tengáis mucho éxito con vuestro Roscón.


- Hoy, (dos días antes), yo aprovechopara preparar los ingredientes y el relleno que quiera ponerle: crema pastelera, mazapán, trufa...excepto la nata que deberíamos hacerla al momento!


- NO podemos hacer el Roscón con tanta antelación, puesto que al no llevar conservantes, se nos quedaría muy seco.


Llegado el momento, hay que tener en cuenta:


- Es muy importante, que dejemos fermentar mínimo dos veces, una dentro del vaso, y otra una vez decorado, tal como dice la receta.


- Si no os gusta el agua de azahar, no la pongáis, podéis cambiarla por anís, o simplemente agua (es importante si no la poneis, sustituirla por la misma cantidad de otro líquido)


- Si no queréis poner leche, podéis sustituir por agua.


- La harina que sea de fuerza, aunque si fuera otra estaría bueno igual, el resultado es mejor.


- Adecuar las tiras de cítricos a vuestro gusto, en cantidad y variedad, esto no altera el resultado, solo el sabor.


- Es una masa muy pegajosa, y os pide que la trabajéis sobre una superficie enharinada, aunque va muy bien, no nos interesa que coja mucha harina, es mejor que os untéis un poco las manos con aceite de girasol, antes que la masa nos quede muy seca.


- Si queréis adelantar algún paso, podéis hacer la masa, dejar que suba, , volver a amasar, formar una bola, darle la forma de Roscón y guardarlo en la nevera, la levadura en la nevera pasa a inactiva (no actua por el frio), una vez llegue el momento de hornear, lo sacáis de la nevera, con suficiente antelación (más o menos dos horas) para que recupere la temperaturay vuelva a fermentar, una vez pierda el frio de la nevera, pintáis con el huevo decoráis, dejáis que doble volumen y listo para hornear.


- Cocción al horno: cada horno es un mundo! Los parámetros de la receta son para entender que hay que cocerlo a temperatura alta y poco tiempo. Recordad que si ponéis el aire, va muy bien para repartir el calor por todo el horno por igual, pero reseca más, por tanto hay que bajar ligeramente la temperatura o reducir un poco el tiempo. Una vez coja color dorado ya estará listo. Si lo cocéis demasiado quedará seco.


- Si queréis ser originales, os animo a hacerlos mini, en el siguiente post estará la receta y os lo comentaré.


- Las recetas estan en la Plataforma Cookidoo, pero en el siguiente post os las pondré por si no tenéis acceso. 


- No os olvidéis de poner la haba y el rey, será además de un delicioso Roscón, el auténtico, y, de esta manera también contribuiréis a provocar risas y disfrutar de unos agradables momentos en torno a la mesa. Lo encontraréis en las tiendas de artículos de fiesta.


Sin estos consejos, siguiendo la receta según la Plataforma o el libro, os saldrá bien, con esto solo intento ayudaros un poco a entender lo que podemos cambiar y lo que no y a mejorar los resultados, sea como sea, os animo a hacerlo, TRIUNFARÉIS!!!

Solicita demostración
04 January 2020
icon-print-2