advisor-image
advisor-image-default
icon-points
Thermomix® Girona

Merce Roca Vilalta Delegació Girona

Bienvenidos a mi blog de Thermomix® . Soy Mercè, Agente Comercial Oficial de Thermomix® España, vivo en La Bisbal d'Empordà y pertenezco a la Delegación de Thermomix® Girona. Para cualquier información, contactad directamente conmigo y estaré encantada de atenderos! Benvinguts al meu blog de Thermomix® . Em dic Mercè i soc Agent Comercial Oficial de Thermomix® España, visc a La Bisbal d'Empordà i pertanyo a la Delegació de Thermomix® Girona. Per a qualsevol informació, contacteu directament amb mi i estaré encantada de atendre-us!  

Bienvenidos a mi blog de Thermomix® . Soy Mercè, Agente Comercial Oficial de Thermomix® España, vivo en La Bisbal d'Empordà y pertenezco a la Delegación de Thermomix® Girona. Para cualquier información, contactad directamente conmigo y estaré encantada de atenderos! Benvinguts al meu blog de Thermomix® . Em dic Mercè i soc Agent Comercial Oficial de Thermomix® España, visc a La Bisbal d'Empordà i pertanyo a la Delegació de Thermomix® Girona. Per a qualsevol informació, contacteu directament amb mi i estaré encantada de atendre-us!  

BACALLÀ AMB SAMFAINA I MUSELINA D'ALL / BACALAO CON SANFAINA Y MUSELINA DE AJO

01 March 2014
01 March 2014
Categoría:

Una recepta que us agradarà molt. Per fàcil, per sana, per complerta (pot ser un plat únic tranquilament)...i, perquè és una recepta pel dia a dia! Està agafat una mica d'aquí i una mica d'allà per fer l'ideal pel nostre gust. La samfaina, us anirà molt bé per tenir-ne sempre, ja que la podem combinar amb pasta, amb un ou ferrat, amb arròs o simplement per acompanyar un tall. El bacallà podeu utilitzar (per simplificar la cuina de cada dia) el que es ven congelat al punt de sal, així en tindreu sempre a casa estalviant-vos el dessalat i finalment la "muselina" no seria l'original, ja que l'hem convertit en una maionesa d'all també per simplificar i estalviar-nos el muntar les clares a punt de neu... Per tant, un plat senzill, que si el voleu fer més sofisticat, també ho podeu fer... Ah, i si en voleu fer més quantitat, en el pas 9, enlloc de posar el cistellet, hi poseu un altre cop el varoma amb més bacallà!Una receta que os gustará mucho. Por fácil, por sana, por completa (puede ser plato único tranquilamente)...y,  porqué es una receta para el día a día! Está hecha cogiendo un poco de aquí y un poco de allí para convertirla en la ideal para nuestro gusto. La sanfaina, os irá muy bien tener siempre en la nevera, ya que la podéis combinar muy bien con pasta, con un huevo frito, con arroz o simplemente acompañando cualquier carne o pescado. El bacalao, podéis utilizar (para simplificar la cocina de cada día) el que venden congelado al punto de sal, así podréis tener siempre en casa y evitaros desalarlo, y, finalmente la muselina no hemos puesto la original, también para simplificar, puesto que nos ahorramos montar las claras a punto de nieve... Así pues, un plato muy sencillo, que si lo queréis sofisticar, también podéis hacerlo...Ah, y si queréis hacer más cantidad, en el paso 9, en lugar de poner el cestillo, ponéis el varoma de nuevo con más bacalao!BACALLÀ AMB SAMFAINA I MUSELINA D'ALL / BACALAO CON SANFAINA Y MUSELINA DE AJO BACALLÀ AMB SAMFAINA I MUSELINA D’ALLS


INGREDIENTS:-         200 g d’albergínies a rodanxes-         1 culleradeta de sal-         150  g de  carbassó a trossos-         100 g de pebrot verd trossejat-         200 g de pebrot vermell trossejat-         250 g de ceba a quarts-         70 g de oli d’oliva-         400 g de tomàquet natural triturat-         Sal i pebre-         500 g de bacallà remullat i dessalatMuselina:-         300 g d’oli de gira-sol-         1 ou-         1 o 2 grans d’all-         Suc de llimona (unes gotes)-         Un pessic de sal 

PREPARACIÓ:

 1.  Posem les albergínies en el cistellet amanides amb sal i reservem.
 2.  Posem en el got els pebrots i la ceba i trossegem 4seg/vel4.  Reservem
 3.  Trossegem el carbassó 2 seg/vel 4. Reservem
 4.  Trossegem l’albergínia ben escorreguda  2seg/vel 5
 5.  Afegim l’oli i la resta de verdures reservades i programem 15min/Varoma/gir a l’esquerra/vel cullera.
 6.  Afegim el tomàquet, sal i pebre
 7.  Posem en el recipient Varoma una doble capa de paper absorbent i col·loquem els trossos de bacallà amb la pell de cara amunt a la safata del Varoma.
 8.  Posem  el Varoma sobre el got i programem 12min/Varoma/gir a l’esquerra/vel cullera.
 9.  Retirem el Varoma i programem 10min/Varoma/gir a l’esquerra/ vel cullera. Posem el cistellet al damunt del got per facilitar l’evaporació.
 10.  Retirem el got, posem la samfaina en una safata i continuem amb la muselina. Pesem l’oli en una gerra i reservem.
 11.  Triturem els alls 7 seg/vel 5. Baixem els trossos de la paret del got i afegim la resta d’ingredients menys l’oli i barregem 10 seg/ vel 4.
 12.  Posem el cubilet amb un pes a sobre, pot ser una llimona o qualsevol cosa semblant que pesi una mica, posem vel 4 i anem tirant l’oli a sobre la tapa, perquè vagi entrant en el got lentament.
 13.  Pel soroll de la màquina ja sabrem que està al punt, aixequem amb molta cura el cubilet per veure que hem aconseguit la textura desitjada.
 14.  Muntar el plat, posant una base de samfaina, el bacallà i una cullerada de muselina i enfornar (només gratinar). Ho podem fer en cassoletes individuals o en una safata gran.
 BACALAO CON SANFAINA Y MUSELINA DE AJOS

INGREDIENTES:-         200 g de berenjenas troceadas-         1 cucharadita de sal-         150  g de calabacines troceados-         100 g de pimiento verde troceado-         200 g de pimiento rojo troceado-         250 g de cebolla a cuartos-         70 g de aceite de oliva-         400 g de tomate natural triturado-         Sal y pimienta-         500 g de bacalao remojado y desaladoMuselina:-         300 g de aceite de girasol-         1 huevo-         1 o 2 dientes de ajo-         Zumo de limón (unas gotas)-         1 pellizco de sal 


PREPARACIÓN:

 1. Colocamos la berenjena en el cestillo espolvoreada con sal y reservamos.
 2. Ponemos en el vaso los pimientos y la cebolla y troceamos 4seg/vel4, reservamos
 3. Troceamos el calabacín  2 seg/vel 4,  reservamos
 4. Troceamos la berenjena  2seg/vel5
 5. Añadimos el aceite y el resto de verduras reservadas y programamos 15min/Varoma/giro a la izquierda/vel cuchara.
 6. Añadimos el tomate, sal y pimienta.
 7. Ponemos en el recipiente varoma una doble capa de papel absorbente y colocamos los trozos de bacalao con la piel hacia arriba en la bandeja del varoma.
 8. Ponemos el recipiente Varoma encima del vaso y programamos 12min/Varoma/giro a la izquierda/vel cuchara.
 9. Retiramos el Varoma y programamos 10min/Varoma/giro izquierda/ vel cuchara . Ponemos el cestillo encima del vaso para favorecer la evaporación.
 10. Retiramos el vaso, ponemos la sanfaina en una bandeja  y continuamos con la muselina. Pesamos el aceite en una jarra y reservamos.
 11. Trituramos los ajos 7 seg/vel 5. Con la espátula baje el ajo de las paredes del vaso, añadimos el resto de los ingredientes menos el aceite,  mezclamos 10 seg/vel 4.
 12. Ponemos el cubilete con un peso encima, puede ser un limón o cualquier cosa que pese, programamos vel 4 y vamos echando el aceite sobre la tapa para que vaya entrando en el vaso lentamente
 13. Por el sonido de la máquina ya sabremos que está a punto, levantamos con cuidado el cubilete y revisamos que haya quedado la textura deseada.
 14. Montamos el plato, poniendo una base de sanfaina, un trozo de bacalao y una cucharada de muselina. Gratinamos al horno. Podemos hacerlo en cazuelas individuales o en una bandeja grande.
 
Solicita demostración
01 March 2014
icon-print-2