Melmelades un plaer sempre

#Confitería y conservas 14 junio 2018

Viure a Girona és un privilegi. Estem  envoltats de muntanyes, hortes i a quatre passes podem tocar el mar.


Podem gaudir de fruites, verdures i hortalisses de Km 0, amb tots es beneficis que això comporta. Què més podem demanar?


UNA Thermomix®


Amb ella farem un munt  de receptes, sanes i saludables; fàciles i econòmiques; ràpides i variades. Cadascú l'adaptarà a les seves necessitats  que cada moment desitgi.


En aquests moments , la meva thermo va a tot gas fent melmelades de primera,  de fruita i verdures de  Km 0. 


Els formatges, tartaletes, pastissos, gelats , pa , torradetes, foie ...i el que vulgueu , demanen que els acompanyi una bona melmelada, sense conservants ni aditius .


De manera ràpida, segura  i sense embrutar res , ho aconseguireu. 


Podeu fer melmelades del que vulgueu. Jo us proposo le següents , són boníssimes:


Paspaia i poma.


Pinya i mango.


Cirera.


Taronja amarga.


Kiwi.


Figa coll de senyora. 


Prèssec groc , el que no té tanta aigua.


Tomàquet de Montsserrt.


Ceba.


Pebrot i albergínia


Per que quedin amb una consistència, lluentor i textura 10, us suggereixo feu el següent. 


Fruita i hortalisses , directa del camp a  casa.


Desar al nevera 12-24 hors, la fruita o hortalissa que volgueu , en un bol d'acer o vidre juntament amb la proporció el sucre que vulgueu. Recordeu que ha d'ésser un mínim del 40%.


Feu la melmelada en tres coccions i deixant 12 hores entre elles. El temps total no és el mateix  per a totes. Cadascuna té un temps difernet.


A l'últim cocció afegiu un suc de limona  i un polsim de sal rosa de l 'Himalaya.


Proveu i sereu els reis i reines de les melmelades.