Melmelades un plaer sempre
#Confitería y conservas 14 junio 2018
Viure a Girona és un privilegi. Estem envoltats de muntanyes, hortes i a quatre passes podem tocar el mar.
Podem gaudir de fruites, verdures i hortalisses de Km 0, amb tots es beneficis que això comporta. Què més podem demanar?
UNA Thermomix®
Amb ella farem un munt de receptes, sanes i saludables; fàciles i econòmiques; ràpides i variades. Cadascú l'adaptarà a les seves necessitats que cada moment desitgi.
En aquests moments , la meva thermo va a tot gas fent melmelades de primera, de fruita i verdures de Km 0.
Els formatges, tartaletes, pastissos, gelats , pa , torradetes, foie ...i el que vulgueu , demanen que els acompanyi una bona melmelada, sense conservants ni aditius .
De manera ràpida, segura i sense embrutar res , ho aconseguireu.
Podeu fer melmelades del que vulgueu. Jo us proposo le següents , són boníssimes:
Paspaia i poma.
Pinya i mango.
Cirera.
Taronja amarga.
Kiwi.
Figa coll de senyora.
Prèssec groc , el que no té tanta aigua.
Tomàquet de Montsserrt.
Ceba.
Pebrot i albergínia
Per que quedin amb una consistència, lluentor i textura 10, us suggereixo feu el següent.
Fruita i hortalisses , directa del camp a casa.
Desar al nevera 12-24 hors, la fruita o hortalissa que volgueu , en un bol d'acer o vidre juntament amb la proporció el sucre que vulgueu. Recordeu que ha d'ésser un mínim del 40%.
Feu la melmelada en tres coccions i deixant 12 hores entre elles. El temps total no és el mateix per a totes. Cadascuna té un temps difernet.
A l'últim cocció afegiu un suc de limona i un polsim de sal rosa de l 'Himalaya.
Proveu i sereu els reis i reines de les melmelades.